Farmacie voorgoed veranderd!

dec 22, 2020 | Nieuws

Wat een bijzonder jaar is 2020 geweest! Als gevolg van de coronacrisis was er nog nooit zoveel behoefte aan duiding op allerlei vlakken van de industriële farmacie.

Vragen op analytisch vlak: hoe betrouwbaar is de PCR-test, kan het niet sneller, hoe betrouwbaar is een sneltest? Maar ook vragen over de beschikbaarheid en kwaliteit van testvloeistoffen, over het nemen, bewaren en transporteren van analysemonsters. Hoeveel vragen gingen er niet rond over de ontwikkeling en aseptische productie van vaccins? En dan alle twijfels over een zorgvuldige beoordeling van de registratiedossiers.

Door al die vragen heen hadden mensen ook (onterechte) angsten: zit er een chip in het vaccin, wat doet het vaccin met ons DNA, welke overheid heeft corona in omloop gebracht en waarom? Deze angsten zijn emoties, gevoed door algoritmen die de eigen ‘waarheid’ continu bevestigen. De rust moet komen van feiten, toegelicht door experts.

Nu worden enorme logistieke uitdagingen opgelost, zoals opslag en distributie bij -80°C, het bijhouden van gevaccineerden in verband met het tijdig ontvangen van hun tweede dosis en het registreren van eventuele lange-termijn bijeffecten.

Feit is dat er nog nooit in de historie van de mensheid zoveel geld, tijd en energie is gestoken in de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen een nieuwe ziekte. Nog nooit zijn geneesmiddelen zo snel ontwikkeld en goedgekeurd en tegen zulke lage prijzen. Het jaar 2020 heeft de farmacie voorgoed veranderd!

In dit jaar was het voor ons helaas niet meer mogelijk om met onze modules bij te dragen aan meer kennis en begrip van de industriële farmacie in een brede context. Maar ook wij houden nog even vol, want zodra we weer bij elkaar mogen komen, kunnen onze modules van Leergang Industriële Farmacie weer van start. Wij kunnen niet wachten, mede door het feit dat de voorgaande modules hebben bewezen dat hier enorm veel behoefte aan is. En daar doen we het voor, want wij delen onze kennis graag! Voor nu wensen we je prettige kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en vooral een heel gezond 2021!

Namens het team van Leergang Industriële Farmacie

Interesse in onze modules? Bekijk hier de thema’s en meld je aan.

Recente berichten

Modules verplaatst naar 2021

Modules verplaatst naar 2021

Door de ontwikkelingen rondom COVID-19 en de opgelegde maatregelen vanuit de overheid, hebben we besloten alle modules van Leergang Industriële Farmacie op te schuiven naar 2021. Houd onze website in de gaten en volg ons op LinkedIn voor actuele informatie over data...