Leergang Industriële Farmacie en Afforce Healthcare bundelen krachten

okt 12, 2018 | Nieuws

De Leergang Industriële Farmacie en Afforce Healthcare bundelen hun krachten bij de organisatie van twee van de zeven modules die de Leergang rijk is. Het betreft de modules ‘(Pre)klinische ontwikkeling van geneesmiddelen’ en ‘Registratie van geneesmiddelen’. De inhoud en kwaliteit van deze modules is daarmee geborgd.

De Leergang Industriële Farmacie biedt jaarlijks 7 tweedaagse modules waarin alle relevante processen aan bod komen: logistiek en grondstoffen; generieke en aseptische productie en formulering; analytische kwaliteitscontrole; (pre)klinische ontwikkeling en registratie van geneesmiddelen; verpakking en distributie. De modules zijn los van elkaar te volgen, maar ook uitstekend te combineren, naar wens van de deelnemer. De Leergang Industriële Farmacie biedt verdieping en praktische ervaring middels werkplekbezoeken en bespreking van bijzondere praktijksituaties bij gastbedrijven. Een verdere verdieping en verankering wordt geborgd met praktische casussen en/of rollenspellen.

Best mogelijke invulling
Ruud Santing, programmadirecteur van de Leergang Industriele Farmacie: “We zijn erg verheugd met de aanvulling die Afforce Healthcare met de inbreng van Margot Amoureus en Edna Venneker aan het programma geeft.” Jan Derks, mede-eigenaar en mede-oprichter van de Leergang Industriële Farmacie vult aan: “Afforce Healthcare is al vele jaren een belangrijke partner voor internationale ondernemingen waar het gaat om Clinical Development, Regulatory Affairs en Drug Development. De samenwerking met deze organisatie en professionals geeft aan de twee modules de best mogelijke invulling.”

Breder inzicht
Margot Amoureus van Afforce: “De doelstellingen van de Leergang sluiten naadloos aan op onze ambitie om kennis over te dragen. In onze meerjarige ervaring als Senior Consultants in grote, middelgrote en kleinere internationaal opererende (bio)farmaceutische ondernemingen hebben wij brede ervaring opgedaan in ontwikkeling en registratie van medicijnen. We zien er naar uit om deze kennis en ervaring als onderdeel van de Leergang Industriële Farmacie te delen.  Edna Venneker: “Door bij te dragen aan de Leergang hebben we de mogelijkheid professionals, die veelal niet direct betrokken zijn bij (pre)klinische studies, breder inzicht te geven in de opzet en uitvoering hiervan en het belang van hun rol en werk hierin. Het is onze intentie om met de unieke mix van deskundigen uit diverse bedrijven, de interactie en de concrete tips bij de casestudies zowel individuele deelnemers als hun werkgevers als de hele industriële farmacie iets van onze kennis en kunde bij te brengen.”

Naar module (Pre)klinische ontwikkeling
Naar module Registratie van geneesmiddelen

 

Recente berichten

Farmacie voorgoed veranderd!

Farmacie voorgoed veranderd!

Wat een bijzonder jaar is 2020 geweest! Als gevolg van de coronacrisis was er nog nooit zoveel behoefte aan duiding op allerlei vlakken van de industriële farmacie. Vragen op analytisch vlak: hoe betrouwbaar is de PCR-test, kan het niet sneller, hoe betrouwbaar is een...